Bobo Moreno

Bobo Moreno, foto Liselotte Risell-3791

 

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædener er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunne både høre og se ham i et enkelt afsnit af DR’s Krøniken! Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet, efter en TV transmiteret optræden på Christiansborg, i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Modtager af Gentofte Kulturpris 2014.

 

Big Bands

BBAlsidigheden er Bobo Moreno’s varemærke. Gennem tiden har han optrådt med alle tænkelige typer af orkestre, og sunget utallige sange. Et egentligt gennembrud fik han i 1993 med Peaches&Bobo, en popduo, hvis plade ‘Simple Emotions’ blev produceret af en anden duo, Rugsted&Kreutzfeldt. Sideløbende med popkarriæren, indspillede og turnerede han med stedfaderen, bassisten Bo Stief, og op gennem 90’erne udvidede han hurtigt paletten med både rock, jazz – og sågar musicalen Hair på Betty Nansen Teatret blev der tid til. Under Copenhagen Jazzfestival 1998 blev et afbud fra bluessangeren Peter Thorup startskuddet på Moreno’s etablering som big band sanger, da Thorup sprang fra en koncert med Niels Jørgen Steens A-Team i Kongens Have. Moreno blev kontaktet, og med få timers varsel lærte han Thorups repertoire og gennemførte koncerten. Det blev til en permanent plads i orkestret, og i tiden efter, fulgte koncerter med et hav af big bands, heriblandt Ernie Wilkins Almost Big Band, Tivoli’s Big Band, Klüver’s Big Band, Tivoli’s Big Band, Radioen’s Big Band og Glindemand’s Orkester.

 

Bo Stief Og Ole Kock Hansen
Photo Stephen Freiheit

Photo Stephen Freiheit

Bobo Moreno og Bo Stief har spillet sammen siden 1988, først i deres fælles soulband Bobo and the Bobos, siden i forskellige inkarnationer af Stief’s jazz/rockorkester. I 2006 indledte Moreno og Stief et samarbejde med pianisten Ole Kock Hansen. At spille med Kock Hansen havde længe stået på begges ønskeliste, og i årene siden, har de sammen spillet en stribe koncerter rundt om i Danmark og Sverige. I 2010 udgav de CD’en ’50 Ways To Leave Your Lover’, og den næste ‘Dreamsville’ i 2013.

 

Pomp and Circumstance

img_6918Bobo Moreno er en kær gæst hos landets brass bands, harmoniorkestre og symfoniorkestre. Orkestre som DR UnderholdningsOrkestret, Slesviske Musikkorps, Prinsens Musikkorps, Livgardens Musikkorps, samt en lang række af politi-, post- og jernbaneorkestre har haft Moreno på programmet. De populære nytårskoncerter der afholdes i januar måned rundt om i Danmark, har ofte Moreno som solist, med et repertoire der spænder fra Benny Andersen over Peter Gabriel til Andrea Bocelli.

 

Bobo, Elvis Og the Memphis Boys

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI 2003 begyndte et nyt kapitel for Bobo Moreno. Henrik Knudsen fra Elvis Unlimited i Randers tilbød ham at medvirke ved en koncert med vokalgruppen the Sweet Inspirations, der optrådte med Elvis Presley op gennem 1970’erne. Senere fulgte flere turnéer med the Sweets og TCB, Elvis’ backing band (med den legendariske guitarist James Burton) fra de store koncerter i Hawaii og Las Vegas. Og mere var i vente. I 2005 inviterede Henrik Knudsen Moreno med til Memphis, Tennessee for at synge med the Memphis Boys, et succesfuldt studieband, der, sammen med Elvis, havde indspillet hits som ‘In the Ghetto’, ‘Suspicious Minds’ og mange andre. Moreno skulle kun synge et par sange med bandet. Resten skulle bandets faste sanger tage sig af. Og så skete det igen: sangeren meldte afbud, og det var nu op til Moreno at lære hele koncertens repertoire på få dage. Bandet var urolige, for de kendte ikke den danske sanger, de nu var tvunget til at spille med. Men i øvelokalet bredte smilene sig hurtigt, da Moreno sang sig igennem Elvis’ ikoniske sange. Musikerne åndede lettede op. ‘He knows his stuff!’.

The Memphis Boys tog siden Bobo Moreno til sig som deres nye sanger. Sammen indspillede de i 2006 fire numre til en EP, og bandet fløj ham jævnligt til Nashville for at synge med dem, særligt da de, i 2007, skulle indskrives i Musicians Hall of Fame, ved en stort anlagt koncert. På scenen var flere af de største amerikanske studiebands, og en håndfuld af de bedst sælgende stjerner, her iblandt Garth Brooks, Vince Gill, Peter Frampton og den fantastiske George Jones – og fra Danmark, Bobo Moreno.

 

Robben Ford

B&REn turne med guitaristen Robben Ford i 2012 resulterede i et pladeprojekt, der stadig er under udvikling.

 

Listen

Af navne og orkestre Bobo Moreno har optrådt og indspillet med gennem årene kan nævnes:

Sanne Salomonsen

Lis Sørensen

Hanne Boel

Anne Linnet

Safri Duo

Birthe Kjær

Ray-Dee-Ooh

Peaches&Bobo

Søs Fenger

Danseorkestret

Mona Larsen

Bo Stief

Lil Lindfors

D:A:D

Lars Hug

Johnny Logan

Noisy Neighbours

Blast

Niels Jørgen Steens A-Team

Klüvers Big Band

Danmark Radio Big Band

Tivolis Big Band

Ib Glindemands Orkester

Ernie Wilkins Almost Big Band

Kenny Werner

Robben Ford

TCB

The Memphis Boys

The Sweet Inspirations